Decoratieve wandbewerking

met Stucco

Bij JMH Afbouw vloeren & wanden werken wij graag met Stucco. Dit is een decoratieve toepassing waarmee een prachtig resultaat kan worden bereikt met een ietwat zachte uitstraling. Het is veel meer dan slechts het aanbrengen van een nieuwe stuclaag, maar is er vooral op gericht om de aanblik van uw ruimte te verfraaien. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor Stucco in woonkamers, vergaderruimtes, een enkele muur om deze speciaal in het zonnetje te zetten, of een wat kleinere ruimte, zoals een gang.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Of  bel 06 19033898 voor meer informatie

Stucco: Schoonheid op basis van gips

Stucco is in de regel snel en eenvoudig aan te brengen en heeft een snelle droogtijd. Zo zijn wij vaak al binnen een dag klaar met de werkzaamheden. Omdat Stucco gemaakt is op een gipsbasis is het niet verstandig om er een wand mee te bewerken in een vochtige ruimte of een plaats waar veel water wordt gebruikt.

Stucco kan wel transparant en vochtwerend worden afgelakt . Hierdoor kan de kleur van de wand iets dieper worden.

De eigenschappen van Stucco:

  • Fluweelzachte, marmerachtige uitstraling

  • Matte of glanzende uitstraling naar keus

  • Veel kleuren mogelijkheden

  • Snel drogend

  • Volledig handwerk

  • Eenvoudig schoon te houden

  • Extra laklaag mogelijk

Goed om te weten:

Stucco (ook wel Venetiaans Stucco genoemd) nam eeuwen geleden al een belangrijke plaats in bij het bewerken van muren en wanden en dan vooral in de huizen van de beter gesitueerden. De techniek werd rond 1500 A.D. ontwikkeld in Venetië toen de wanden vooral met tegelwerk werden bekleed. Stucco Lustre, oftewel glad pleisterwerk, bracht daar verandering in. Stucco Venetië staat vooral bekend om de prachtige, strakke en vooral klassieke uitstraling die het idee geeft dat u voor een met marmer bewerkte wand staat.

Deze techniek had veel voordelen, eigenschappen die ook vandaag nog steeds van toepassing zijn. Denk daarbij aan lange houdbaarheid, sterke resistentie tegen schimmel en bacteriën. Een wand bewerkt met Stucco Venetië neemt vocht op en geeft het ook af, wat meehelpt om het klimaat in uw ruimte te reguleren.

En de prijs?

Terwijl Venetiaans Stucco in de oudheid eigenlijk alleen door de welgestelden kon worden betaald is dat gelukkig allang niet meer het geval. Stucco is goed betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Ook u kunt dus genieten van die prachtige, sfeervolle uitstraling van Stucco.

Wilt u meer weten?

JMH Afbouw vloeren & wanden: Kennis van zaken.

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en de voor- en nadelen van een met Stucco Mat bewerkte wand.
Bent u geïnteresseerd, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek in onze showroom.

Afspraak maken
Gratis offerte aanvragen